Ons verhaal

“Provençaalse sferen dicht bij huis”

(bron : Relaxy -240818)

‘De Provence’, het is een waar paradijs voor de echte levensgenieters. De warmte, verfijnde gerechtjes op tafel, lekkere bubbels in de hand, een verfrissend zwembad, een prachtige groene omgeving en een comfortabele ligstoel: het zijn alle ingrediënten die de Provence zo heerlijk maken. Inge en Johan van Sauna Nymphaea in Hever zijn verzot op de Provence, en vertaalden hun liefde voor deze Franse streek naar een prachtige privésauna.

Welkom in twee unieke units

Inge en Johan zijn echte saunafans. Na jarenlang publieke sauna’s te bezoeken, besloten ze in 2002 met veel liefde een eigen privésauna op te richten. Ze kozen ervoor om dit volledig zelf te doen: van de opbouw tot de interieurinrichting, alles wat je hier ziet, deden Inge en Johan zelf. Hierdoor ademt het complex huiselijkheid, gezelligheid en warmte uit.

Intussen heeft de sauna twee unieke units: Provence en Lounge. Elke unit is voorzien van al onze lievelingsfaciliteiten én is stijlvol ingericht. Knijp je ons even, of zijn we aan het dromen?

In de Provence-unit wanen we ons meteen in het zuiden van La Douce France. De omgeving met een overvloed aan groen is hier troef. In deze unit kan je genieten van de rust en natuur zonder ook maar iets van de buitenwereld te merken. De Provençaals uitziende saunaton en mooie houten meubels geven het geheel een rustieke en romantische toets. Het prachtig buitenzwembad, de unieke hammam en de overdekte jacuzzi zorgen dat het plaatje klopt: het lijkt wel even of we in het paradijs op aarde zijn beland!

Ook de Lounge-unit blijkt meer dan de moeite. In contrast met de romantische Provence-unit, is deze privésauna modern, strak en warm ingericht, met oog voor detail. Bij het binnenkomen zien we meteen een uitnodigende relaxruimte, overdekte jacuzzi en hammam. Buiten vinden we een subliem dompelbad dat omgeven is door groen. Wauw!

De afkoelingsfase in een hip dompelbad of overkapt zwembad

‘Afkoeling is één van de belangrijkste stappen bij een saunarondje’, zegt Inge, ‘Daarom hebben we ervoor gekozen een buitenzwembad en een dompelbad te plaatsen.’ Beide baden zijn verwarmd, afhankelijk van het seizoen. Een tijdje geleden werd het buitenzwembad overkapt, zodat je ook tijdens de winter kan genieten van een duik in het zwembad.

Santé, op het goei leven!

Soms hoeft het simpelweg niet meer te zijn: relaxen en genieten van je gezelschap. Doe er nog een hapje en drankje bij en het kan niet meer stuk. Inge en Johan stelden daarom voor hun gasten de beste arrangementen samen. Denk aan een arrangement inclusief een uitgebreide tapasschotel, een heerlijk Cava- of Champagne-arrangement of een typisch Frans kaas- en wijnarrangement. Laat jezelf verrassen door de verrukkelijke smaken geïnspireerd door het zuiden, bereid door de charmante uitbaters van deze unieke privésauna.

Heb je nog vragen? Sauna Nymphaea beantwoordt ze allemaal met veel zorg op hun website. Neem er zeker een kijkje!

Deze privésauna in Vlaams-Brabant is werkelijk een juweeltje en ongetwijfeld jouw volgend favoriete wellnessadresje!